Senčila in rolete

Senčila in rolete tako kot nekateri drugi gradbeni elementi poskrbijo za naše ugodje doma. Izdeluje jih roletarstvo – stroka, kjer so z leti strokovnjaki izdelali vrsto različic vseh mogočih senčil, tako kot so danes rolete, žaluzije (notranje ali zunanje), lamelne zavese, markize idr. že povsem običajno dopolnilo hišni opremi.

Ne zgolj kot estetski dodatek, ki sovpada z dizajnom našega domovanja, temveč predvsem zaradi praktičnosti in funkcionalnosti, ki jih senčila in rolete prinašajo. Med najpogostejše prištevamo okenska senčila, to so rolete, ki so še vedno nekako najpogostejše, ter seveda žaluzije. Potem so tu še razne zavese, tende oziroma markize in še kaj bi se našlo.

Glavna naloga, ki jo opravljajo senčila in rolete, je predvsem zaščita pred močno in motečo zunanjo svetlobo, opravljajo pa tudi dober del hlajenja prostora (ki se shladi zaradi odbijanja svetlobe) in odganja nezaželene poglede iz zunanjega sveta.

Pred nakupom senčil in rolet se je dobro pozanimati o prednostih in slabostih posameznega senčila ter tako izbrati tisto, ki je najboljša rešitev za naš dom.

One thought on “Senčila in rolete

  1. tone

    Markize stenske 200×200 2kosa in 200×300 1kos.cena?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *