Žaluzije

Žaluzije uporabljamo kot senčilo, s katerim lahko senčimo tako privatne prostore v hišah in stanovanjih, primerne pa so tudi za poslovne prostore kot so pisarne in prodajalne. V stanovanjskih prostorih so žaluzije odlična rešitev kjerkoli, saj so izjemno fleksibilne pri uporabi.

Žaluzije omogočajo namreč različne stopnje senčenja, tako da bodisi popolnoma zatemnijo prostor bodisi lahko sami reguliramo, koliko bi radi, da je prostor temen oziroma svetel. To je odlično recimo za dnevne sobe. Ko želimo gledati televizijo, ni primerno, da je soba popolnoma temna, saj to ni najbolje za zdravje naših očes. Zato lahko žaluzije nastavimo tako, da prepustijo dovolj svetlobe, da se oči med gledanjem ne mučijo, mi pa lahko uživamo v prijetni atmosfere, ki je potrebna, da lahko res uživamo v gledanju filma ali priljubljene oddaje.

Žaluzije v poslovnih prostorih so tudi izjemno priročne. Najprej lahko izpostavimo to, da so izjemno preproste za montažo. Poleg tega pa so preproste tudi za vzdrževanje. Na tem mestu je sicer potrebno opozoriti, da obstajajo tako notranje kot zunanje žaluzije. Tiste zunanje zahtevajo nekoliko več vzdrževanja, saj so izpostavljene neugodnim vremenskim razmeram, zaradi česar jih je potrebno večkrat očistiti s čistili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *