Vrste senčil

Senčila in rolete našemu domu prinesejo številne prednosti, kot so zaščita pred nepovabljenimi pogledi, zaščita pred premočnimi sončnimi žarki, da ne pridejo v notranjost hiše in poleti še dodatno ne segrevajo notranjosti, varčevanje s toploto itd.

Žaluzije so na primer dobra zaščita tam, kjer sonce ne sije močno ali pa sploh ne sije, in so tudi cenejša rešitev za zaščito pred soncem.

Rolete pa na drugi strani nudijo zelo dobro zaščito pred soncem, pa naj le-to sije še tako intenzivno, rolete preprečijo, da bi žarki sijali v notranjost hiše in motili prebivalce ali pa zviševali temperaturo sob. Rolete so med drugim tudi boljša izbira, kadar želimo svoja okna zaščiti pred točo ali drugimi predmeti, so trajnejše, toda cenovno nekoliko dražje od žaluzij.

Odvisno od nas, ali izbiramo senčila in rolete, ki so cenovno bolj ugodne, ali pa se odločamo za tisto rešitev, ki nam bo prinesla najboljši učinek. Na koncu koncev je možna tudi kombinacija vseh vrst senčil med seboj, kar je po vsej verjetnosti še najboljša rešitev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *