Toplotna črpalka za sanitarno vodo

By | 16/03/2016

Pri gradnji hiše moramo vnaprej razmisliti, kako jo bomo ogrevali in kako bomo greli vodo. Dobra rešitev je toplotna črpalka za sanitarno vodo. Za več informacij o nakupu toplotnih črpalk za sanitarno vodo, kliknite na http://www.termoshop.si/toplotne-crpalke-za-ogrevanje-sanitarne-vode

Zaradi podobnih imen izdelkov lahko pride do zmede. V kleti vaše hiše je lahko ena toplotna črpalka namenjena samo za ogrevanje hiše in poleg nje še ena toplotna črpalka za sanitarno vodo. Druga bo v uporabi celo leto, prva le ko boste hišo ogrevali. Seveda so možne tudi drugačne kombinacije. Morda boste svoji opremi za segrevanje hiše dodali še en zalogovnik za sanitarno vodo. Kombinacij je precej.
Ne glede na kaj in kako se ogrevate, toplotna črpalka za sanitarno vodo je lahko postavljena samostojno in greje le vodo. Pri nakupu si lahko pomagate z subvencijami EKO sklada. Cene so prevej nižje kot pri toplotnih črpalkah za ogrevanje. Nujno je da jo postavite v zaprt in relativno topel prostor. V ekstremno mrzlem prostoru bo prenehala delovati. Najbolje jo je postaviti zraven zunanje enote toplotne črpalke. Ta ima nekaj toplotnih izgub in bo lahko delno segrela tudi prostor.
Ima pa dve lastnosti, ki jih je dobro upoštevati. Toplotna črpalka za sanitarno vodo ni popolnoma tiha. Ker pa je običajno postavljena izven bivalnih prostorov, je verjetno sploh ne boste slišali. Poleg tega tudi odstrani vlago iz zraka v prostoru. Za hiše na barju je to izvrstna novica. Nič več plesni in gnilih jabolk v shrambi. Niste z barja in bi radi v istem prostoru, kjer je toplotna črpalka za sanitarno vodo shranili še ozimnico? Poskrbeti boste morali za dodatno vlaženje prostora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *