Pomivalno korito za kuhinjo

By | 15/12/2021

pomivalno-korito-za-kuhinjoPred nakupom kuhinjskega pomivalnega korita je dobro vedeti kakšno dimenzijo in obliko moramo kupiti. V kolikor bomo v našo kuhinjo namesti pomivalno korito za kuhinjo kvadratne oblike, bomo v primeru nakupa enojnega korita običajno izbirali med velikostmi 50×50 cm ali 60×60 cm. Če pa bomo kupovali pravokotno kuhinjsko pomivalno korito se bomo običajno odločali med dimenzijami 50×80 cm, 50×100 cm ali 50×125 cm.

Pri okroglih pomivalnih koritih se običajno odločamo med premeri okoli 45-50 cm. Optimalna globina pomivalnega korita je med 16 in 20 cm. S praktičnega vidika je bolje, daje korito globje, saj lahko vanj spravimo več posode pa tudi voda pri umivanju posode šprica veliko manj naokoli. Je pa res, da so globja korita nekoliko bolj neugodna za pomivanje v kolikor ima oseba težave s hrbtenico.

Najbolj prodajana pomivalna korita so tista iz nerjavčega jekla. Imajo ugodno ceno, odporna so proti praskam, imajo dolgo življenjsko dobo, madeži se enostavno čistijo. Pri izbiri pomivalnega korita iz nerjavečega jekla morate upoštevati tudi debelino. V kolikor želite, da bo korito dlje časa zdržalo, potem izberite korito z debelino vsaj 2-3 mm.

Kuhinjska korita narejena iz granita so enostavna za vzdrževanje, veliko manj so hrupna kot pomivalniki iz nerjavečega jekla (pri tem imamo v mislih zvok vode, ki teče iz pipe v umivalnik), dobro izgledajo, odporni so na udarce in praske, lahko so izdelani v številnih barvah kar pomeni, da lahko njihov izgled prilagodimo barvi kuhinje oziroma kuhinjskega pulta.

Glede na to, da večino časa v kuhinji preživimo pred štedilnikom in umivalnim koritom zaradi priprave hrane, moramo seveda izbrati takšno pomivalno korito, ki bo predvsem funkcionalno in ki nam bo zaradi svoje namestitve olajšalo delo pri kuhinjskih opravilih. Ko kupujemo pomivalno korito se moramo vsekakor pozanimati tudi o garancijskih pogojih in o tem ali dobimo zraven še material za montažo in sifon. Bodite pozorni tudi na to kje in kako se lahko namesti kuhinjska armatura oziroma vodovodna pipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *