Kaj komu podariti?

By | 15/05/2022

Rože in šopki sodijo med večne klasike pri obdarovanju. Kot poslovna darila se redko podarjajo. Ko nekomu pošiljate rože, bodite previdni, kakšno cvetje izberete. Poročenim ženskam no primerno podariti rdeče vrtnice, raje izberite drugo barvo (npr. rumeno ali belo). Ženskam se običajno podari poleg vrtnice še orhideje in gladiole, dekletom pa npr. šopek tulipanov. Ko podarite rože, vedno pred tem odstranite ovijalni papir. Rože izročite brez papirja. Preverite spletno stran https://rrdarila.com/sl/izdelki/aktualna-poslovna-in-promocijska-darila za aktualna poslovna in promocijska darila.

Moškim se običajno podari kravata, knjiga, usnjeni pas, poslovna torba, knjiga, nalivno pero, steklenica boljšega žganja. Veliko je dobrih daril za mlajše poslovne partnerje, ki se tudi v prostem času ukvarjajo s športom ali imajo radi šport. Izvirno darilo so tudi sezonske vstopnice za kulturne ali športne prireditve. Za poslovne partnerje, ki imajo radi šport, bodo poleg dresa njihovega najljubšega kluba izredno dobro darilo vstopnica za tekmo kluba za katerega navija. Iz napisanega izhaja, da je zelo pomembno, da dobro poznamo navade, hobije in interese prejemnika darila.

V poslovnem svetu je običajno, da se večina daril podari decembra, ko je sicer čas božično-novoletnega obdarovanja in ko podjetja zaključijo svoje poslovno leto. Ker je v tistem času v obtoku ogromno poslovnih in promocijskih daril, le-ta velikokrat zaradi tega takrat ne dosežejo želenega učinka. Priložnosti za podelitev poslovnih daril je lahko tekom leta veliko. Poglejmo si jih nekaj:
– poslovno darilo lahko podelimo na poslovnih dogodkih ali ob zaključku večjega projekta
– ob posebnih mejnikih ali obletnicah, ki so pomembne za podjetje
– ob odprtju nove poslovne enote ali trgovine, ob prenovi objekta
– ob sklenitvi večje pogodbe,
– ob lansiranju novega izdelka ali storitve.

Poslovnih partnerjev se lahko spomnite tudi ob za njih pomembnih osebnih dogodkov kot so rojstni dan, rojstvo otroka, poroka, zaključitev študija, za napredovanje v službi ipd. V kolikor je to mogoče, darila vedno izročite osebno, pošiljanje daril po pošti je izrazito neosebno in nezaželeno. Pošto uporabite res v skrajnih primerih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *