Kaj izbrati?

By | 18/06/2011

Senčila in rolete so pomemben dodatek našemu domu in le-temu prinašajo lep in bolj eleganten videz, kot tudi funkcionalne prednosti, ki jih omogočajo.

Sigurno se sprašujete, kako izbrati prava senčila, če sploh ne poznate prednosti ali slabosti na primer žaluzij ali lamelnih zaves. Če so nekoč v domovih prevladovale rolete, je danes situacija obrnjena – no, rolete so še vedno med najpogostejšimi senčili, toda trenutni trend zanimanja narekuje povpraševanje po lamelnih zavesah, za katere se odločajo v večini primerov podjetja (oprema pisarn) pa tudi vse več gospodinjstev.

Nekaj manj je povpraševanja za žaluzije, medtem ko zanimanje za rolete pada. Slednje morda dajejo občutek zastarelosti, toda ob sodobnih izboljšavah, materialih in barvni pestrosti, še ne bodo tako hitro izginile s tržišča.

Ne glede na to, kaj je trenutno »in« in kaj ne, se verjetno vsak odloča za senčila in rolete glede na svoje izkušnje, priporočila prijateljev, ceno …. Glede na pestro izbiro, ki jo ponuja tržišče, lahko vsa senčila in rolete med seboj poljubno kombiniramo, pri tem pa se lahko poigramo tudi z barvami, ki jih lahko prilagajamo barvami notranjosti doma ali zunanjosti – fasadni preobleki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *