Infrardeči paneli za poceni in učinkovito ogrevanje

By | 14/05/2019

Ljudje iščemo danes takšne in drugačne načine, da bi še kje privarčevali pri trenutnih mesečnih stroških. Stroški ogrevanja so zagotovo eden od večjih stroškov, ki jih imamo na letni ravni, zato nam kakršnokoli zmanjšanje le teh zagotovo prav pride. Ljudje tako razmišljamo predvsem o novih načinih ogrevanja, ki bi bili za nas najbolj poceni in hkrati tudi učinkoviti. Infrardeči paneli so zagotovo eden izmed njih. Za več informacij o učinkovitosti ogrevanje z infrardečimi paneli obiščite spletno stran podjetja Ekosen d.o.o.

Infrardeči paneli vam zagotavljajo zelo učinkovito ogrevanje za zelo nizke stroške. Kot vir energije, sicer porabljajo električno energijo, vendar je njena poraba izjemno majhna. Po nekaterih podatkih lahko privarčujete tudi do 60 % pri stroških ogrevanja. Vendar situacije ne smemo preveč posploševati. Poraba elektrike je odvisna od moči in števila sob, ki jih ogrevate, torej od števila vseh panelov, ki jih imate v stanovanju. Poraba je seveda odvisna tudi od izolacije objekta. Pri tem vam lahko svetujemo, da jih namestite na strop, saj le to omogoča njihovo največjo učinkovitost.

Z infrardečim ogrevanjem praktično ne boste imeli izgub. Infrardeči paneli segrejejo samo določena področja in predmete v prostoru. Tako se ne ogreva celotnega prostora in zato toplota ne bo šla v prazno. Zelo dobra lastnost vsakega infrardečega panela je ta, da ti grelniki delujejo takoj. To pomeni, da ni potrebe po predhodnem ogrevanju prostora, saj vas bodo ogreli v trenutku.

Infrardeči paneli so zelo dostopna investicija, ki si jo lahko razporedite na daljše obdobje. To pomeni, da si sistem postopoma nadgrajujete. V posamezni prostor tako lahko namestite infrardeče panele in jih potem tudi upravljate vsakega posebej. Na primer, če za spanje ne potrebujete visokih temperatur, si enostavno prilagodite temperaturo v spalnem prostoru, medtem ko imate v dnevnem prostoru lahko višjo temperaturo. Takšen način delovanja je tudi izjemno ekonomičen, kar pomeni še en korak bližje k nižjim mesečnim stroškom ogrevanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *