Google Ads oglasi

By | 30/03/2023

Vas zanima kako deluje Google oglaševanje? Potrebno je vedeti , da pri Google oglasih poteka dražba. Cena na klik ni fiksna. Več kot je oglaševalcev, višja je cena. Vzemimo, da vas vsak klik v povprečju stane 1 €. Če pa v povprečju vsakih deset ljudi, ki kliknejo na vašo spletno stran, opravi prodajo. In vsakič, ko opravite prodajo, ustvarite 20 € dobička, torej ste porabili 10 €, da bi dobili 20 € dobička.

To morate početi ves dan. In tako delujejo oglasi Google Ads in to je del razloga, zakaj so tako močni, vendar se pri tem ne ustavijo. Druga stvar, zaradi katere so oglasi Google Ads tako močni, ni le ta, da lahko ciljate zelo specifične ključne besede, ampak lahko dejansko ciljate po geografiji ali po tem, za kateri čas dneva želite prikazati oglase, ali katero napravo nekdo uporablja, ali uporablja mobilni telefon ali računalnik? Tako lahko zelo natančno analizirate in določite stvari, ki so primerne za vas in vaše podjetje.

In še kratek nasvet. Če na primer prodajate arašidovo maslo, ne bi želeli licitirati na ključno besedo arašidovo maslo, saj ljudje iščejo arašidovo maslo iz različnih norih razlogov. Namesto tega bi želeli ponuditi bolj ciljno usmerjeno ključno besedo, na primer organsko arašidovo maslo za 16 unč, saj je veliko bolj verjetno, da bo oseba, ki išče to, kupila vaš izdelek kot oseba, ki išče nekaj bolj splošnega.

To se imenuje dolga ključna beseda in je še en razlog, zakaj so lahko oglasi Google tako močni. Druga zelo pomembna stvar, ki jo morate vedeti o oglasih Google Ads, je, da morate testirati sporočilo, tako imenovano kopijo oglasa. Tako imate morda oglas, ki je videti takole, vendar bi morda lahko napisali boljši oglas, zato boste morda želeli preizkusiti drugega.

Sporočilo, to je dejansko besedilo, ki se prikaže, ko bo nekdo kliknil na vaš oglas, je torej zelo pomembno. Google ima funkcijo, ki vam omogoča, da preizkusite različna sporočila. Cilj je, da dobite sporočilo, ki bo doseglo čim višjo stopnjo konverzije, kar pomeni, da od vsakih 100 primerov, ko nekdo vidi vaše oglase, kolikokrat dejansko klikne na vaš oglas? Želite, da je ta številka čim višja.

To se imenuje stopnja klikov. Boljša kot je stopnja klikov, nižje stroške vam bo Google zaračunal na klik. Če vse to povzamemo, temu pravimo lijak.Na vrhu lijaka so vsi na svetu, ki iščejo arašidovo maslo. Od teh ljudi, ki iščejo arašidovo maslo, jih bo majhen odstotek dejansko kliknil na vaš oglas. In od teh ljudi, ki bodo kliknili na vaš oglas, jih bo majhen odstotek dejansko kupil vaš izdelek.

In to je pomembno. Poskušajte povečati vsak del tega, saj bi v idealnem primeru 100 % ljudi, ki iščejo arašidovo maslo, obiskalo vaše spletno mesto in 100 % teh ljudi bi kupilo vaš izdelek. To ni realno.

Torej je način za povečanje prodaje ta, da povečate odstotek tistih, ki gredo skozi vsak korak vašega lijaka, saj bo to imelo učinek prelivanja navzdol. To je le vrh ledene gore za oglase Google. Za več informacij o Google Ads oglasih kliknite tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *